Onbezorgd bewegen

Het team van Fysiocentrum Wageningen

Bij een lichamelijke therapie zoals fysiotherapie of manuele therapie is het niet alleen van belang dat uw therapeuten de nodige kennis en expertise in huis hebben. Uiteraard is het fijn om van tevoren ook al wat te kunnen lezen over de therapeut. Dat kan op deze pagina.

Ernst Venendaal

  • Fysiotherapie
  • Psychosomatische fysiotherapie 
  • Dispokinesiotherapie
  • Manuele lymfedrainage
  • Medical taping
  • Bindweefselmassage

E-mail: venendaal@fysiocentrumwageningen.nl
BIG-nummer: 79035279104


Mijn opleiding fysiotherapie heb ik in Nijmegen gevolgd en ik ben daar in 1982 afgestudeerd met een eindscriptie over hoofdpijn. Begin 1983 ben ik begonnen bij het toenmalige "Instituut van de Klashorst" in het Pieter Pauw ziekenhuis op de berg in Wageningen en in 1987 ben ik toegetreden als lid van de maatschap. In die tijd heb ik een opleiding gevolgd tot dispokineter, een specialisatie gericht op het behandelen van muzikanten met lichamelijke klachten en speelproblemen. In 1992 heb ik in België de opleiding manuele-lymfdrainage gevolgd en in 1998 heb ik mijn opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut in Amsterdam met succes afgesloten. Verder heb ik nog verschillende cursussen gedaan, waaronder handtherapie en medical taping. In 1993 ben ik samen met Ton Wolswinkel, Ineke Koel en Jan Vos de praktijk aan de Geertjesweg begonnen. Ineke Koel en Jan Vos zijn inmiddels met pensioen en sinds 1 januari 2020 is Aukje Goverde-Jansen toegetreden als lid van de maatschap. Samen met Barbara Findenegg en Beer Lammers is ons team compleet en van alle specialisaties voorzien. 

Ton Wolswinkel

  • Fysiotherapie.
  • MSc. manuele therapie.


E-mail: wolswinkel@fysiocentrumwageningen.nl 

BIG-nummer: 19035562704


Na mijn vwo-examen in 1977 heb ik de opleiding fysiotherapie aan de Stichting Utrechtse Paramedische Academie in 1981 afgerond. Vervolgens ben ik in datzelfde jaar gestart met mijn werkzaamheden in het toenmalige Pieter Pauw Ziekenhuis in Wageningen. In 1983 trad ik toe tot de maatschap Instituut van de Klashorst die de fysiotherapie in dit ziekenhuis verzorgde. In 1991 heb ik mijn specialisatie Manuele Therapie aan de Stichting Opleiding Manuele Therapie in Eindhoven afgerond. Samen met Ernst Venendaal, Ineke Koel en Jan Vos startte ik in 1993 de eerstelijnspraktijk Fysiocentrum Wageningen aan de Geertjesweg te Wageningen. Jan Vos en Ineke Koel hebben in verband met pensionering de maatschap verlaten en in 2020 is met de komst van Aukje Goverde-Jansen uitgebreid naar 3 personen. In de jaren negentig was er een speciale samenwerking met Prof. J.M.B.V. de Jong, neuroloog in het AMC. Deze samenwerking had betrekking op het behandelen van patiënten met nekpijn en duizeligheid ten gevolge van een ongeval. In 2014 heb ik mijn Master of Science in de manuele therapie voltooid, waarbij het behandelen van patiënten met nekpijn en duizeligheid weer centraal stond.


Aukje Goverde-Jansen

Functie: Fysiotherapeut, Master Manueel therapeut (SOMT)

Specialisaties: Chronisch ZorgNettherapeut, longfysiotherapeut (ook post-covid revalidatie), schoudertherapeut
Aanwezig op: maandag, dinsdag(avond), donderdag en vrijdag.
Lidmaatschappen: Centraal kwaliteitsregister (CKR), Chronisch ZorgNet (kartrekker van de regio Gelderse Vallei), COPD-netwerk regio Gelderse Vallei, Schoudernetwerk Gelderse Vallei, Schoudernetwerk Nederland (SNN), Bestuurslid (penningmeester) van de Regionale Organisatie Fysiotherapie Gelderse Vallei (ROFGV).


E-mail: goverde@fysiocentrumwageningen.nl 

BIG-nummer: 49062014204


De opleiding fysiotherapie volgde ik in Utrecht en in 2004 behaalde ik mijn diploma. In 2009 rondde ik de driejarige masteropleiding Manuele therapie af bij de SOMT in Amersfoort. In 2010 ben ik, na eerst ruim vijf jaar werkzaam te zijn geweest in Arnhem, bij Fysiocentrum Wageningen komen werken. Sinds 1 januari 2020 ben ik mede-eigenaar van de praktijk. Ik vind het leuk en zinvol om samen te werken met andere fysiotherapeuten in de regio om zo de kwaliteit van het fysiotherapeutisch zorgaanbod te verbeteren en afstemming te zoeken met andere disciplines. Daarom ben ik aangesloten bij verschillende netwerken in de regio en ben ik actief als bestuurslid (penningmeester) bij de Regionale Organisatie Fysiotherapie Gelderse Vallei (ROFGV).

 

Barbara Findenegg

Functie: Algemeen Fysiotherapeut, Master Geriatrie Fysiotherapeut (in opleiding)

Specialisaties: Chronisch ZorgNettherapeut, hartrevalidatie, revalidatie na heup & knieprothese, post-covid revalditatie en bewegingstherapeut.
Lidmaatschappen: Geregistreerd in kwaliteitsregister fysiotherapie, Aangesloten bij Chronisch Zorgnet, lid van netwerk heup/knie Gelderse Vallei, lid van netwerk hartrevalidatie Gelderse Vallei
Aanwezig op: dinsdag, donderdag(avond) en vrijdag. 

E-mail: findenegg@fysiocentrumwageningen.nl
BIG-nummer: 99915888804


Mijn carrière startte in de sportschool. Daar verzorgde ik op enthousiaste wijze de sport- en bewegingslessen en specifiek gerichte trainingen. Omdat ik meer betekenis wilde geven aan mijn werkzaamheden besloot ik in 2008 Fysiotherapie te gaan studeren. Na deze opleiding in 2012 succesvol te hebben afgerond, deed ik op diverse plekken werkervaring op. Sinds 2013 ben ik werkzaam bij Fysiocentrum Wageningen. 

In 2021 startte ik met de opleiding Master Geriatrie Fysiotherapie. Met deze studie specialiseer ik mij op het gebied van ouderdomsziekten en de behandeling van meervoudige gezondheidsproblemen. Mijn streven is ouderen te helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven en zo de levenskwaliteit hoog te houden. Dit in samenwerking met de nodige andere disciplines om de individuele zorg voor elke patiënt zo passend mogelijk te maken. Mijn gedrevenheid is mijn enthousiasme, plezier in werken met mensen het toepassen van professionele kennis en vaardigheden.

Marian Venendaal-Schra

  • Secretaresse.